Druivenrassen en vinificatie
Deze wijn wordt voor het grootste deel gemaakt van Carmenère, aangevuld met een klein deel Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De druiven ondergaan een maceratie van 6 dagen bij een temperatuur van 10°C , daarna volgt de gisting bij een temperatuur van 24-26 °C om de fruitige aroma's te behouden. Daarna rust de wijn 15 dagen op de schillen, om meer volume en dichtheid te creëren. De wijn rijpt vervolgens 14-16 maanden op Franse en Amerikaanse vaten, en nog 6 maanden op fles.
Proefnotitie
Deze prachtige violet tot
robijnrode Sutil Carmenère geeft een veelbelovende vooruitblik op de Colchagua
vallei. De neus valt op door zijn tonen van rijp rood en zwart fruit samen met
een delicate noot van karamel en zwarte peper. Het palet heeft zachte rijpe
tannine gecombineerd met een zeer aangename frisheid en een heerlijk lange
finish.
Wijn/spijs
Deze wijn is heerlijk met
verschillende soorten vlees, zoals rund, lam en varken. Ook gaat de wijn zeer
goed samen met groenten als champignons en aubergine, maar ook sterke gele
kazen.