Skip to main content
Poggiotondo Rosso Toscana IGT (bio)

Poggiotondo Rosso Toscana IGT (bio)

Algemene informatie
Het wijndomein Poggiotondo is gelegen in het kleine authentieke dorp Cerreto Guidi gelegen in het prachtige glooiende landschap in het Italiaanse Toscane. Poggiotondo is het familiedomein van de beroemde wijnmaker/oenoloog Alberto Antonini, o.a. wijnmaker bij onze welbekende Italiaanse producent Farnese Vini en voormalig wijnmaker bij Marchesi Antinori. De wijnen van Poggiotondo worden met véél respect voor de regio Chianti geproduceerd, volledig biologisch sinds 2014, maar wel volgens de moderne visie van Alberto Antonini.

Druivenrassen en vinificatie
Deze mooie rode wijn is gemaakt van twee druivensoorten: Sangiovese en Canaiolo. Door de druiven gedurende 5 dagen koud te laten weken, komt een zachte pre-fermentatie extractie van de schil. Fermentatie vindt gedurende 7 dagen plaats in cement tanks. De wijn blijft acht maanden in cement tanks voordat ze gebotteld worden. De bodem is kalkrijk met witte zeeschelpen, die elegantie en complexiteit voor wijnen met zich meebrengt.

Proefnotitie
Mooi diep van kleur met een intens geparfumeerde neus van rode en zwarte bessen en een kruidig karakter. Hartig, kruidig en sappige tonen in de mond, een uitstekende lengte en een geurige finish.
Wijn/spijs
Heerlijk in combinatie met de Italiaanse keuken en stevige kazen.
Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Toscane
  • Deelgebied
    Chianti
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    13.5
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2022
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Ja
  • Type sluiting
    Stelvin
  • Verpakking hoeveelheid
    6