Skip to main content
Moersleutel 8 yr anniversary Uranus

Moersleutel 8 yr anniversary Uranus

Barrel Aged stout van 14% 

Natuurlijk is onze jubileumset niet compleet zonder een eerbetoon aan Uranus, letterlijk de coolste planeet van allemaal! Als brouwers bij Moersleutel hebben we besloten dat dit vraagt om iets speciaals, iets dat onze creativiteit en passie voor unieke bieren weerspiegelt. En zo werd de basis gelegd voor onze Barrel Aged stout van 14%: de Uranus. Dit bier is niet zomaar een stout; het is een eerbetoon aan het onverkende, aan de grenzen van het universum en aan onze eigen reis als brouwerij.

Vanaf het begin wilden we dat de Uranus meer was dan alleen een naam. We wilden dat het een ervaring was, een duik in een ongekend rijke en complexe wereld. Het basisbier hebben we zorgvuldig gebrouwen, als een duik in een bad van melkchocolade, met subtiele tonen van karamel en het frisse van sappig rood fruit. Maar daar bleef het niet bij. Om echt de essentie van Uranus te vangen, hebben we dit bier maar liefst 14 maanden laten rijpen in Cognac-vaten. Een proces dat het bier niet alleen heeft doordrenkt met diepe tonen van melasse, maar ook met zachte, bijna fluisterende perentonen.

En alsof dat nog niet genoeg was, hebben we daar nog eens 12 maanden in onze geliefde Bourbon-vaten aan toegevoegd, waardoor vanille- en eikentonen zich meester maakten over dit al complexe brouwsel. Dit bier is een feest aan complexiteit, een kosmische reis die elke stoutliefhebber eens moet hebben gemaakt.

De eerste slok van Uranus is als het betreden van een nieuwe dimensie. De melkchocoladebasis verwelkomt je met open armen, zacht en uitnodigend, waarna lagen van karamel en rood fruit zich ontvouwen als sterren aan de nachthemel. Dan, als een plotse diepgang in de ruimtereis, komen de rijke tonen van melasse en peer naar voren, dankzij de 14 maanden rijping in Cognac-vaten. Het is een subtiele overgang, maar één die je meeneemt naar verre werelden.

Na deze diepe duik in de smaak van Cognac, verwelkomen de Bourbon-vaten je terug met warme vanille- en uitgesproken eikentonen, als een herinnering aan thuis. De complexiteit van dit bier is ongeëvenaard, en toch, ondanks de diepe en rijke lagen, blijft het verrassend toegankelijk.

En ondanks dat we aardig wat grappen hebben gemaakt om de naam Uranus, is dit bier zelf niets om grappen over te maken. Sterker nog, misschien is het wel een stiekeme knipoog naar ons best beoordeelde bier ooit. Dus ga er maar even goed voor zitten en laat je meenemen op een reis vol kosmische inspiratie en verborgen dieptes. Proost op Uranus - en proost op nog veel meer avonturen.

Specificaties
 • Land
  Nederland
  Nederland
 • Alcohol
  14
 • Volume
  0.44
 • Allergenen ei
  Nee
 • Allergenen melk
  Nee
 • Allergenen sulfieten
  Nee
 • Biologisch
  Nee
 • Type sluiting
  LIPJE
 • Verpakking hoeveelheid
  12