Skip to main content
Mad Scientist Pineapple Popup BA

Mad Scientist Pineapple Popup BA

 🍺 Type:   pineapple rum  Barrel Aged Imperial Stout
🍺 Alcoholpercentage: 10.6%
🍺 Beschikbaarheid: Slechts 100 flessen beschikbaar in Nederland
🍺 Untappd: 4 🍺 

Imp Stout BA 10.6%  

Welkom in de wereld van "Pineapple Popup", een onvergetelijke creatie van de Hongaarse brouwerij Mad Scientist. Deze brouwkunstenaars hebben een magisch brouwsel gemaakt dat de essentie van de tropen vangt, zonder dat je een voet buiten je deur hoeft te zetten. Denk aan de film 'Pineapple Express', maar dan in een bierglas - met een eigenzinnige twist.

We hebben de afgelopen bijna 5 jaar verschillende rumvaten gebruikt, maar de Jamaicaanse vaten brengen de delicate rumtonen op de fijnste manier naar voren, naar onze bescheiden mening. Werken met deze vaten, vooral bij de eerste vulling, is altijd een genot. We verlangden naar ananasrum en wilden zo dicht mogelijk bij die smaak komen zonder dat de zon onze vleugels zou verbranden. De dikke imperial stout heeft meer dan een jaar in dit verse vat gezeten en is vermengd met zongedroogde ananassen. Het doel was niet om de basis te overweldigen, maar om deze te completeren met al die fijne tropische smaken. Mango, banaan, wees voorbereid, jullie tijd zal snel komen! – en je hebt het hier als eerste gehoord.

CELLAR MASTER NOTES

Pineapple Popup is een meesterwerk dat de stoutwereld op zijn kop zet. De smaak is een complexe maar harmonieuze mix van de diepe, rijke tonen van de imperial stout en de heldere, zonnige accenten van tropisch fruit. Bij elke slok voel je de subtiele hint van rum, dankzij die prachtige Jamaicaanse vaten. De ananas komt niet te overheersend over, maar voegt een verfrissende draai toe, bijna alsof de zonnestralen je tong kietelen.

De combinatie van zongedroogde ananassen met de imperial stout resulteert in een bier dat rijk en vol is, met lagen van smaken die zich ontvouwen. Je proeft hints van mango en banaan, die een belofte van nog meer tropische verrassingen in de toekomst inluiden. Het is een bier dat zowel stoutliefhebbers als avontuurlijke drinkers zal bekoren, een bier dat bewijst dat de stout geen grenzen kent en dat de tropen slechts een slokje verwijderd zijn.

Pineapple Popup is niet zomaar een bier, het is een ervaring, een uitnodiging om te genieten van de exotische en onverwachte smaken die alleen een ware 'CELLAR MASTER' kan samenbrengen. Proost op avontuur, proost op Pineapple Popup!

Specificaties
 • Land
  Hongarije
  Hongarije
 • Alcohol
  10.6
 • Volume
  0.5
 • Allergenen ei
  Nee
 • Allergenen melk
  Nee
 • Allergenen sulfieten
  Nee
 • Biologisch
  Nee
 • Type sluiting
  Kroonkurk
 • Verpakking hoeveelheid
  5