Zenato Amarone della Valpolicella Jeroboam

Zenato Amarone della Valpolicella Jeroboam

Druivenrassen en vinificatie
De absolute 'koning' van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt van de uitstekende Corvina, Rondinella, Oselta en Croatina druiven, die afkomstig zijn van de Valpolicella Classico regio van de gemeenten Sant'Ambrogio, Negrar, Pedemonte, Fumane, San Pietro in Cariano en Marano. Hand geoogst en geselecteerd, waarna men deze druiven gedurende drie maanden laat indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden in de fles.
Proefnotitie
Magistrale geur en smaaksensatie! De Amarone heeft een imponerende elegantie met rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hints van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, indrukwekkend.
Wijn/spijs
Deze wijn is aan te bevelen met geroosterd en gegrild vlees en gerijpte kazen.
Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Veneto
  • Deelgebied
    Valpolicella
  • Alcohol
    16.5
  • Volume
    3
  • Vintage
    2015
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee