Skip to main content
Santiago Ruiz O Rosal Rias Baixas

Santiago Ruiz O Rosal Rias Baixas

Druivenrassen/Vinificatie 

Deze wijn is gemaakt van Albariño (76%), Loureiro (11%), Treixadura (5%), Godello (4%) en Caiño Blanco (4%). De eigen 38 hectare grote wijngaarden zijn gesitueerd in Tomiño (O Rosal gebied), aan de Miño rivier. De wijngaarden liggen op een hoogte van 50 - 75 meter boven zeeniveau gericht op het zuiden. De 15 tot 20 jaar oude wijnranken zijn zo opgesteld dat de druiven een maximale blootstelling aan de zon ondergaan en er genoeg lucht kan circuleren. De druiven worden met de hand geoogst en daarna worden de beste druiven geselecteerd om een maceratie te ondergaan, ontsteeld en zacht geplet, gedurende 15 - 20 uur. Toen het residu was bezonken werd het sap gefermenteerd in kleine RVS tanks bij een temperatuur van 16ºC gedurende 20 tot 21 dagen. Elke druif is apart gevinifieerd en daarna geblend om de prachtige Santiago Ruiz stijl te verkrijgen. 

Proefnotitie 

De wijn heeft een heldere gele kleur. De neus is intens en complex met aroma's van appel, peer, abrikoos, citroen verbena, anijs en minerale tonen. Een volle body waarbij de fruitige complexiteit terugkomt gecombineerd met mineraliteit op het palet. Dit alles wordt afgerond met een knapperige lange finish. De combinatie van 5 inheemse druiven uit Rias Baixas maakt dit een wijn met een uniek en onderscheidend karakter. De wijn wordt nog beter gedurende de eerste maanden in de fles. 

Wijn/Spijs 

Deze wijn is heerlijk als aperitief. Wanneer gecombineerd met gerechten, gaat hij zeer goed samen met vis en schaaldieren, romige soepen, wit vlees en zomer salades. Het beste wordt de wijn koel geserveerd. 

Specificaties
  • Land
    Spanje
    Spanje
  • Gebied
    Rias Baixas
  • Kleur
    Wit
  • Alcohol
    12.5
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2023
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6